Ibiza, het feesteiland van Spanje

Ibiza Spanje

Het bij Spanje gelegen eiland Ibiza is één van de Baleareneilanden ten oosten van Spanje. Ibiza is het eiland waar je helemaal tot jezelf kunt komen, maar je kunt er ook uitgebreid feesten. Het is hippie-eiland, maar ook de Elite verblijft er graag. Veel mensen die eens in Ibiza zijn geweest, gaan er nog eens naar terug, al is het alleen maar om het unieke gevoel her te beleven. Want er wordt gezegd dat als je naar Ibiza gaat, je voorgoed verandert.

Dorpen en steden op Ibiza

Het eiland Ibiza is 575 vierkante kilometer groot en bestaat uit een vijftal gemeenten, die allemaal weer hun eigen dorpen, steden en gehuchten hebben. Elke gemeente is populair vanwege bepaalde bezienswaardigheden of als badplaats.

Ibiza stad

Ibiza stad is tegen een heuvel aangebouwd en is populair onder de toeristen vanwege zijn smalle straatjes met leuke boetieks, bars en kunstateliers. Het is de hoofdstad van het eiland en is de meest drukke en dichtstbevolkte plaats en wordt in de volksmond ook wel de Vila d’Eivissa genoemd. Bovenop de heuvel bevindt zich de oude stad ‘Dalt Vila.’ Als je de stadspoort doorgaat, loop je zo het historische centrum in. Je kunt er een bezoek brengen aan de veertiende-eeuwse kathedraal, het paleis en een archeologisch museum. Om het oude stadscentrum ligt een stadsmuur uit de zestiende eeuw, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de haven met zijn eeuwige levendigheid.

Sant Antoni de Portmany

Dit ooit kleine vissersdorp is uitgegroeid tot een grote toeristische stad. De meeste bezoekers zijn van Britse afkomst en worden aangetrokken door de horeca gelegenheden en de vele clubs, waar je elke avond wel een leuk feestje kunt bouwen. Naast de uit viertienhonderd afstammende kerk Sant Antonio, het Ei van Columbus en een aantal grotten heeft deze stad weinig bezienswaardigheden. De stad bestaat dan ook voor het grootste gedeelte van het uitgaansleven.

Santa Eulària des Riu

Deze plaats is vooral bekend om zijn mooie stranden, maar ook om zijn privé-villa’s en het gezellige centrum. Een aanrader om te bezoeken zijn zeker de hippie-markten, die je kunt vinden in de nabije omgeving. De meeste gezelligheid vindt je vooral rond de haven en rond de Rambla ‘Passeig de S’Alamera.’ Wil je meer weten over de cultuur en de tradities van de Pitiusen eilanden dan moet je zeker een bezoek brengen aan het etnografisch museum.

Cala de San Vicente

Deze op Ibiza gelegen kleine badplaats heeft een 380 meter lang zandstrand. Je zult versteld staan van de helderheid van de zee, die je als je op je weg naar het strand van bovenaf goed kunt waarnemen. Zeker als het zonnig weer is kun je dit heel goed zien. De wandelpromenade langs het strand is autovrij en je kunt hier enkele hotels, winkeltjes en restaurantjes vinden. Wil je uitgebreid winkelen dan moet je naar een andere stad.

Es Canar

Dit plaatsje staat vooral bekend om zijn wekelijkse hippie-markt Punta Arabi. Elke woensdag van april tot aan oktober kun je deze markt bezoeken en je tegoed doen aan allerlei hippe artikelen. Wil je de echte Ibiza-sfeer ontvluchten dan kun je verblijven in één van de vakantieparken of luxe hotels van Es Canar. Dit is dan ook de plek waar je veel jonge gezinnen of oudere stellen aantreft.

Sant Carles de Peralta

Dit is het dorp van de vrije geesten. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw vestigden zich hier vooral hippies. Tegenwoordig is het een rustig dorp, echter één keer per week verandert deze plaats in een ware hectiek. Op zaterdagen trekken honderden toeristen naar de bekende hippiemarkt Las Dalias, dat nog steeds de meest oorspronkelijke hippiemarkt van Ibiza heeft.

Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa heeft het langste strand en de zee is er vrij ondiep, waardoor het zeer geschikt is voor allerlei watersporten zoals waterfietsen, maar ook kitesurfen en waterskiën. Vanwege de ondiepe zee is dit strand ook zeer geschikt voor kinderen. Vooral jonge mensen worden naar deze plaats getrokken vanwege de vele clubs en het heftige uitgaansleven.

Sant Joseph de Sa Talaia

Dit is met zijn 475 meter hoogte het hoogstgelegen punt van Ibiza. Je kunt vanaf hier ook genieten van een schitterend uitzicht op het nabijgelegen eiland Formentera. Naast het mooie uitzicht heeft dit dorp een bekende volksdansgroep die behoorlijk veel toeristen aantrekt.

Diversiteit aan stranden

Ibiza heeft een grote diversiteit aan stranden van zeer fijne zandstranden tot kiezelstranden die zowel rustig kunnen zijn als druk bezocht. Sommige stranden worden jaarlijks verschoond, wat toch zeker een luxe is. In Benniras Bay ligt een zand- en kiezelstrand, dat wordt omringd door pijnbomen en groene heuvels. Dit strand wordt vooral aangetrokken door snorkelaars, omdat de bodem nogals rotsachtig is. Je moet zeker de zonsondergang hier eens meemaken, je zult versteld staan van wat je dan ziet. In de zee zie je bij zonsondergang een rotspartij, wat genoemd wordt ‘Gods vinger.’

Weersomstandigheden Ibiza

Ibiza is nog steeds het eiland dat vooral zonaanbidders aantrekt, maar ook kunstenaars en mensen die spiritueel zijn ingesteld. Ibiza heeft zachte winters en warme zomers. De regen valt over het algemeen buiten de zomermaanden.

Ga naar: VakantieZ Ibiza aanbiedingen